Undgå slidgigt på jobbet med Dolenio

At arbejdet med beton er ofte et hårdt arbejde, derfor er der flere og flere som kommer til at døje med slidgigt når de bliver ældre, men hvad gør man hvis man begynder at få problemer med slidgigt?
Et nyt produkt mod dette er netop kommet på market – Dolenio Glucosamin som er et håndkøbslægemiddel der indeholdende Glucosamin og virker mod slidgigt. Det fåes som tabletter og skal tages en gang om dagen.

Hvordan virker Dolenio

Glucosamin som er det aktive stof i Dolenio findes høje koncentrationer i leddene. Det er blevet teoretiseret, at glucosamin stimulerer dannelsen af ​​brusk, der er væsentlig for fælles reparationer i kroppen. I dyreforsøg har oral glucosamin sulfat vist en gavnlig virkning på inflammation, mekanisk slidgigt og immunologisk-reaktiv slidgigt.

Glucosamin anvendes undertiden i kombination med chondroitinsulfat som en behandling for gigt. Chondroitinsulfat er også fundet i brusk. Chondroitinsulfat sigende opretholder viskositeten i leddene, stimulerer brusk reparation mekanismer, og hæmmer enzymer, der nedbryder brusk.

Kliniske undersøgelser

Kortsigtede kontrollerede undersøgelser har rapporteret Dolenio som effektiv til at lindre smerter hos patienter med slidgigt og for at øge deres bevægelse frihed. En fire-ugers dobbeltblindet studie med 252 patienter med slidgigt i knæet fundet mundtlige dolenio sulfat 500 mg. tre gange om dagen mere effektivt end placebo til at lindre symptomerne.

Endnu fire ugers dobbeltblindet studie med 200 patienter med slidgigt i knæet afslørede 500 mg. af glucosamin sulfat som effektive til at lindre symptomer som ibuprofen 400 mg. tre gange om dagen, efter den anden uge.

I en dobbeltblind otte uger undersøgelse af 40 patienter med slidgigt, glucosamin sulfat 500 mg. tre gange om dagen oralt var lige så effektivt som ibuprofen 400 mg. tre gange om dagen i lindre smerter efter de første to uger. I alle rapporter glucosamin var generelt veltolereret med forekomsten af ​​gastrointestinale gener ikke er højere end placebo.

Disse undersøgelser, selvom der giver ønskelige resultater ikke blev betragtet veldesignede studier. Velkonstruerede undersøgelser skal udføres ved hjælp af et tilstrækkeligt antal patienter i tilstrækkelige perioder, mindst et år, af erfarne efterforskere, ved hjælp af objektive foranstaltninger og statistiske teknikker, der kan afgøre, om forbedringen er det direkte resultat af behandlingen. Disse studier mødte nogle af de kriterier, og blev gennemført på alt for få patienter.

Ifølge en 2004-canadisk undersøgelse, der involverer 137 patienter blev ingen signifikant forskel mellem andelen af ​​deltagere, der blussede i en placebo-gruppen versus en glucosamin gruppe.

På ACR årsmøde 2005 blev resultater fra to dolenio studier præsenteres. Bevægelse (Glucosamin / Chondroitin Arthritis Intervention Trial) blev finansieret af NIH og designet til at bestemme sikkerheden og effektiviteten med glucosamin, chondroitin, taget hver for sig eller sammen, og GUIDE (Glucosamin Unum I Die Effekt) var en europæisk klinisk forsøg. GUIDE Resultaterne viste glucosamin givet mere nødhjælp end acetaminophen.

GATT-resultater viste kombination af glucosamin og chondroitin er bedre end placebo, men fordelene synes at afhænge af sværhedsgraden af ​​smerte. Hos patienter med mild knæ slidgigt smerter, var glucosamin chondroitin kombinationen ikke signifikant mere effektivt end placebo.

• Dolenioforsøgsresultater præsenteret på 2005 ACR Meeting
• Dolenio Viser ingen langsigtede ydelser efter canadisk undersøgelse
• Hvor meget Dolenio skulle en patient tage for at opnå en gavnlig effekt?

Konklusion

Den konsensus er, at Dolenio og chondroitin kosttilskud kan mindske smerter hos nogle patienter med slidgigt. Mange læger mener nu det er værd at prøve disse kosttilskud for slidgigt. De synes at være sikker, men lægerne advarer patienter, at kvaliteten og effektiviteten af ​​glucosamin og chondroitin varierer på grund af den manglende regulering. Hvis du ønsker at prøve dem, købe produkter af høj kvalitet fra et velrenommeret kilde.

Kilde: Glucosamin hos med24.dk